Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetSenaste nytt. Dygnet runt.
LÖRDAG 6 JUNI 1998
 

Puls tog priset
Utsedd till Sveriges bästa nöjesbilaga

 ETT VINNANDE GÄNG Medarbetarna på Aftonbladets nöjesbilaga Puls vet hur man gör en bra tidning. Bakersta raden från vänster: Per Bjurman, musikrecensent, Fredrik Virtanen, redaktör, Benjamin Mandre, redigerare, Tore S Börjesson, reporter, Peter Gaudiano, redigerare. Näst bakersta raden från vänster: Jan-Olov Andersson, filmskribent, Ronny Olovsson, reporter, Tony Henschel, redigerare, Filip Hammar, reporter, Håkan Steen, recensent. Näst främsta raden: Karin Salmson, reporter, Ena Norlén, reporter, Malin Hendriksen, reporter, Cecilia Hahne, reporter. Främsta raden: Sofia Björn, redigerare, Sanna Sjöholm, redigerare, Tom Hjelte, reporter, Helena Lindqvist, stylist. Några i gänget saknas.
Foto: BJÖRN ELGSTRAND

Får vi presentera Sveriges bästa nöjesbilaga – Aftonbladet Puls.
  – Nöje har aldrig varit större än nu, säger Fredrik Virtanen, 26, chef för Puls.
  Aftonbladet Puls vann priset som bästa nöjesbilaga i ZTV Grand Slam 1998, en tävling där nöjeskanalens tittare valde vinnarna i olika klasser.
  Bland 6 000 tittare röstades Puls-bilagan fram som nummer ett framför de andra nominerade bilagorna DN På stan, Svenska Dagbladet City och Expressen Fredag.
  – Det är en värdig vinnare. Jag tycker jättemycket om Puls, säger ZTV:s programchef Per Sinding-Larsen.

”Det är fint när vanligt folk bestämmer”
  Bilagans chef, Fredrik Virtanen, var nöjd i går:
  – Jag blev jätteglad. Det är deras tittare som har avgjort, ungefär som med Rockbjörnspriset. Det är fint när vanligt folk bestämmer.
  Hans förklaring till framgången lyder:
  – Vi har satsat hårt på att vara humoristiska, trovärdiga och aktuella. Vi har lyckats bra med det, och det märker läsarna.
Vilket band, vilken film och vilka skådespelare tycker du är bäst?
  – Bob Dylan, han är den viktigaste 1900-talsartisten. Pulp fiction för den har jag sett 15–20 gånger. Al Pacino för han är så komplett, och Mia Farrow, hon har så personlig spelstil.
Förutom Pulp fiction är det bara gamlingar. Är du rätt chef för Puls?
  – Jag gillar det mesta som görs i dag också, men popkultur har funnits i 30–40 år. Det finns mycket bra som hänt under de åren men som försvunnit på vägen. Det vill vi lyfta fram. Om det görs tio verkligt bra skivor varje år, då finns det många bra gamla att hämta.
  – I stort sett alla som lever nu är intresserade av pop och nöje. Många läsare hör av sig och skriver att ”jag är 50 år, men Puls är väldigt bra”.

Har satsat på att bli vassare och trendigare
  Fredrik Virtanen har varit redaktör för Puls i åtta månader.
  – Vi har satsat på att bli ännu vassare, lite trendigare, nya krönikörer och mer specialartiklar. Vi gör större artiklar om färre grejer, mer kvalitet än kvantitet.
  – Vi är breda, alla känner sig hemma i Puls.
Vad händer i framtiden?
  – Vi är ganska nöjda med tidningen. Men den kan bli lite roligare ibland. Man ska bli glad när man läser den, tonen ska vara varm.
Joachim Kerpner


Så tycker kändisarna om Puls

Martin ”E-Type” Erikson, 32, soloartist, Stockholm:
– Den är kalas. Fräsch, handlar om aktuella saker, men allt ska inte vara inne och rätt. Det är lite vanliga svenskar också, det gör att jag gärna läser den. Den ger ett väldigt positivt intryck. När man ser den så vet man att det är fredag.

Petra Nordlund, 28, nyhetsankare, Stockholm:
– Det är en bra tidning, absolut. Jag tittar i den varje fredag.

Micael Bindefeld, 38, festfixare, Stockholm:
– I mitt arbete med att hålla koll på såväl nya som gamla förmågor och personligheter så är Pulsbilagan oumbärlig för mig.

Jill Johnson, 25, schlagersångerska, Stockholm och Borås:
– Det är alltid något om musik som är spännande för en branschmänniska att läsa. Därför gillar jag Pulsbilagan.

Dr Alban, 40, popartist, Stockholm:
– Formen på hela grejen är bra och Tom Hjeltes artiklar är mycket roliga att läsa.

Martin Melin, 32, Robinsonvinnare, Stockholm:
– Den är komplett, alltifrån layout till reportage. Sen har den några av Sveriges trevligaste journalister.

Den 16 december 1996 utsåg den amerikanska branschtidningen Billboard Puls till Sveriges ledande nöjestidning. Thom Duffy skrev:
– Med maximal exponering av musik och artister genom intervjuer, recensioner och täckning av olika klubbar (särskilt i Stockholm), är Puls landets ledande nöjesbilaga.

Fler nyheter