Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetSenaste nytt. Dygnet runt.
TORSDAG 2 MARS 2000
 
 

Chatta med Charlotte Nilsson - fredag kl 12
”Allt blev inte som jag hoppades”
Charlotte Nilsson om året efter segern i schlager-EM
Charlotte Nilsson har framfört ”Tusen och en natt” säkert 500 gånger sedan segern i schlager-EM förra året. Men hon tröttnar inte: ”Inte kan man vara trött på sin enda hit”, skrattar hon.
Foto: PONTUS HÖÖK

CHATTA med Charlotte Nilsson - fredag 3 mars kl 12.00
Hon har fått resa runt i hela Europa, bråkat med Bert Karlsson, spelat in sin första soloplatta och blivit ovän med sina gamla kolleger i Wizex.
  Så nog har det varit ett omväxlande och omtumlande år för Charlotte Nilsson efter fjolårets schlagerseger.
  - Jag har gjort en resa som är värd att uppleva, även om det inte alltid blivit som man hoppats, säger hon.

   Det har gått nästan exakt ett år sedan Charlotte Nilsson vann den svenska schlagerfinalen med låten ”Tusen och en natt”.
  - Det är klart att det var en skön känsla när jag stod där på scenen som vinnare. Även om jag riktigt aldrig trodde på seger.
  - Jag var så nederlagstippad innan tävlingen. En tråkig dansbandslåt, skrev alla experter. Jag kunde lika gärna ha blivit sist.
  Ni vet själva hur det gick.
  Charlotte tog hem segern och vann också Eurovision Song Contest i Jerusalem strax därpå efter hård kamp mot isländska Selma.
  - Där var det inte lika oväntat. Då var det plötsligt en ABBA-inspirerad låt jag tävlade med och jag tillhörde förhandsfavoriterna, påpekar Charlotte.
Vad har du gjort under det år som gått?
  - Jag har spelat in och färdigställt min första soloplatta, släppt tre singlar och gjort video på två av låtarna. Sånt tar sin tid, säger Charlotte.
  Och tillägger:
  - Men framför allt har jag jobbat utomlands. Efter 12-13 års turnerande i Sverige har jag nu istället fått åka runt i Europa. Det är den riktigt stora skillnaden mot tidigare.

Rest i 20-tal länder
  Hon har turnerat runt och promotat sig själv och sina plattor i närmare ett 20-tal länder, bland annat Tyskland, Storbritannien, Frankrike, Polen, Österrike, Holland och Tjeckien.
  Det har stundtals varit en hektiskt och mycket slitsam tid.
  - Jag har kunnat börja klockan 4 med morgon-tv i något land, promotat fram till lunch för att sedan sätta mig på ett privatflyg några timmar för att i nästa land göra tv på kvällen.
  - Det fanns en period när jag bara sov några timmar varje natt.
Har det varit värt det?
  - Ja, det tycker jag faktiskt. Hur det än går i framtiden har jag fått göra en resa som är värd att uppleva, även om det inte alltid blivit som man tänkt sig.
Är det något du fått försaka?
  - Det är klart. Under det halvår när det var som värst hann jag varken se familjen, pojkvännen eller vänner. Det gick så långt att min pojkvän en period fick lägga ner sitt jobb för att istället åka med mig. Det var starkt gjort av honom.
  Den 23 september i fjol släpptes hennes soloplatta ”Charlotte” i Sverige och fick ett svalt mottagande av kritiker och skivköpare. Plattan nådde inte högre än 44:e plats på den svenska försäljningslistan som bäst.
  - I England gick den in på Top 20 och med tiden har den sålt guld i Sverige. Det tycker jag är ganska bra och jag är nöjd, påpekar Charlotte Nilsson bestämt.

Inte trött på Tusen och en natt
  Hon har under det år som gått säkert sjungit ”Tusen och en natt” minst 500 gånger, men säger sig inte alls vara trött på låten för det.
  - Nej, man kan inte bli trött på sin enda hit, säger hon och skrattar.
  Fast tillägger:
  - Men det är klart jag nu vill gå vidare och visa folk att jag har mer material och fler låtar som är bra.

Bråken med Bert Karlsson
  Den negativa sidan med året som gått är bråken med Bert Karlsson och hennes gamla dansband Wizex som stämt henne för kontraktsbrott respektive 400 000 kronor i skadestånd för att hon slutade komma på deras spelningar.
  - I själva verket är det dom som är skyldig mig pengar. Men det där har jag överlämnat till advokat och det kommer att ta flera år innan tvisten är löst, suckar Charlotte Nilsson som inte vill delta i pajkastningen som hon kallar det.Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: ettan@aftonbladet.se
tips: 08-411 11 11
fax: 08-600 01 77
växeln: 08-725 20 00


   

   
  FLER NYHETER