Aftonbladet  
Aftonbladet resor  


”Södra Gotland är vackrast i världen”

Malin Petersson packar alltid ner en hög med CD-skivor när hon ger sig iväg på en resa.
  - Jag är beroende av musik. När jag reser utomlands eller i Sverige så vill jag ha mina favoritskivor med mig. Jag lyssnar väldigt mycket på musik hemma. Det känns som en trygghet att kunna lyssna på sina egna skivor även när man är på resa, säger hon.
  För tillfället är Lill Lindfors, Dilba och Pavarotti givna i packningen.

Malin Petterson, 25, programledare
Favoritplats på jorden?
- Södra Gotland. Från Burgsvik och ner mot sydspetsen finns flera guldställen. Där har jag min själ och mitt hjärta. Holmhällar är en av de vackraste platserna som man kan åka till året om.
Bästa resan?
- Lite svårt att säga. Ingen resa är perfekt. Men den bästa jag gjort var till Lissabon. Jag var där i fyra veckor och hann med att göra allt. De första två veckorna gick jag runt i staden och tittade på museer och andra sevärdheter. Resten av tiden använde jag för sol, bad och avkoppling.
  - Jag tog pendeltåget ut till en liten småstad som heter Cassais. Tågresan dit går utmed atlantkusten och är helt underbar. Väl framme finns det stränder, kaféer och bra restauranger. En perfekt plats för semester.
Värsta resan?
- Skolresa till Riga i Lettland. Det var inte roligt. Värmen fungerade inte på hotellrummen. Vi åkte i april och då var det ganska kallt. Vi trängde in oss åtta personer i ett rum för att försöka hålla värmen. Jag låg fullt påklädd med långkalsonger, jeans och tröja på mig inuti en sovsäck. Ändå frös jag.
  - Toan var vedervärdig och maten kunde jag inte äta. Jag tycker inte om Snickers men under den resan levde jag på Snickers. När vi äntligen skulle åka hem så var det något fel på planet. Vi tvingades stanna kvar ett extra dygn men som kompensation fick vi bo på ett jättelyxigt hotell. Det kändes helt underbart att komma in i deras rena, varma, och bekväma hotellrum.
Resfeber?
- Inte när jag själv ska resa. Men om någon jag känner åker iväg någonstans så är jag väldigt nervös och rädd att något ska hända. Om de så bara ska ta gotlandsbåten så måste de ringa till mig direkt när de kommit fram.
Vad köper du med hem?
- Jag köper alltid parfym och kryddor. Mycket saker till köket. Om jag är vid Medelhavet kan jag köpa flera kassar med vitlöksflätor, kryddor och köksredskap.
Mat utomlands?
- Inget i Lettland men annars tycker jag om att prova nya maträtter. Jag tycker inte om husmanskost. Det ska var lite starkare som thailändsk eller indisk mat. Jag var på Madeira för ett tag sedan. Där var all mat gudomligt god. Speciellt grillad fisk.
Drömresan?
- Om jag fick välja så skulle jag ha hur mycket tid som helst och tillräckligt med pengar för att åka med bil runt i Europa eller USA. Jag tycker om komfort. Bilen skulle var stor och bekväm med luftkonditionering, sköna säten som man kan sova i och den skulle ha en bra sterero så jag kan lyssna på musik hela tiden.Aftonbladet på internet distribueras via